Gazpacho van watermeloen

6 personen
bereiden

waardering 7,9obv 17 waarderingen

Ingrediënten

  • ¼ watermeloen, in blokjes
  • ½ rode paprika, in blokjes
  • 2 tomaten, in blokjes
  • ½ ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 glaasje tomatensap
  • 2 druppels grenadine

Bereiden

Mix de blokjes watermeloen, paprika en tomaat door elkaar met de ui, de olijfolie en tenslotte het tomatensap zodat een homogene gazpacho ontstaat (zonodig zeven). Breng op smaak met een mespuntje peper en zout, voeg de druppels grenadine toe (vooral niet te veel!) en zet minstens 1 uur in de koelkast.

Vul de glaasjes met de gazpacho en garneer met een schijfje watermeloen.

Kookboek

Het recept 'Gazpacho van watermeloen' is afkomstig uit het kookboek...

In een glaasje!

Kleine gerechtjes worden mooi gepresenteerd achter glas: in een glaasje zie je hoe fraai de verschillende lagen en kleuren van de kleine verfijnde hapjes, voor... lees verder

© Uitgeverij Becht

Gazpacho tips