Tomaten-gazpacho (tapas)
bereiden
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook, gepeld en gekneusd
- 1 groene peper, gehakt
- 600 g rijpe tomaten, gepeld, ontpit, in blokjes
- 2 ontvelde puntpaprika's (pimientos del piquillo) uit pot of blik
- 1 dun sneetje oud brood, geweekt en goed uitgelekt
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel rodewijnazijn
- ½ theelepel komijnpoeder
- 5 ijsklontjes
Bereiden
Wrijf het knoflook en de peper met 1 mespunt zout in een vijzel tot een dikke pasta.
Pureer in de keukenmachine of met de staafmixer de tomaten met de paprika's, het brood en de knoflookpasta tot een homogeen mengsel. Voeg in een straaltje de olijfolie toe; blijf mixen. Voeg daarna de azijn en de komijn toe. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Voeg tot slot 100 ml water en de ijsklontjes toe. Mix opnieuw. Schenk de gazpacho in glazen. Garneer met een beetje komijnpoeder en vlak voor het opdienen een scheutje olijfolie.
Extra benodigd
Vijzel, keukenmachine of staafmixer
Kookboek
Het recept 'Tomaten-gazpacho (tapas)' is afkomstig uit het kookboek...
Basic tapas
Valérie Berry
'Basic tapas' biedt meer dan 80 eenvoudige, snelle, klassieke en moderne recepten om volop te genieten van tapas zoals ze bedoeld zijn: na een dag hard werken
... lees verder © Uitgeverij Terra. Beeld: Anna Pustynnikova | Shutterstock.com