Groentesoep van drie groene groenten
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,7
- Voorgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
bevat per portie
- 100 kcal
- 8 g eiwit
- 4 g vet
- 9 g koolhydraten
Ingrediënten
- klontje boter of scheutje olijfolie
- bosje lente-uitjes, gehakt
- 3 courgettes, in stukken
- 200 g verse doperwten of diepvries
- 850 ml groentebouillon
- 85 g waterkers
- handvol munt
- 2 volle eetlepels Griekse yoghurt, plus extra om erbij te serveren
Bereiden
Verhit de boter of olie in een grote pan. Voeg de lente-uitjes en courgettes toe en roer goed. Doe het deksel op de pan en kook 3 minuten.
Voeg de doperwten en de bouillon toe en breng weer aan de kook. Doe het deksel op de pan en kook nog 4 minuten. Haal de pan van het vuur. Roer de waterkers en munt erdoor tot ze zacht zijn.
Pureer de soep in de pan met een staafmixer. Voeg halverwege de yoghurt toe. Breng op smaak met zout en peper. Serveer warm of koud, gegarneerd met extra yoghurt.
Extra benodigd
Staafmixer
Kookboek
Het recept 'Groentesoep van drie groene groenten' is afkomstig uit het kookboek...
Eenpansgerechten
diverse auteurs
Eenpansgerechten zijn niet alleen makkelijk te maken, ze zijn ook ontzettend lekker. 101 verrukkelijke maaltijden die in één pan te maken zijn: aardappel... lees verder
© Uitgeverij Terra