Kikkererwtensoep op Indiase wijze
bereiden
Ingrediënten
- 250 g kikkererwten uit blik (uitlekgewicht)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel kerrie
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 bosje krulpeterselie, alleen de blaadjes
- 250 g rijpe tomaten, gesneden
- 50 g rozijnen
Bereiden
Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook een paar minuten met de specerijen. Roer goed. Voeg de kikkererwten, stukjes tomaat en peterselieblaadjes toe, plus 500 ml water en wat zout. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 20 minuten zachtjes koken.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Maak de soep niet helemaal glad, er mag nog wel wat structuur in zitten. Voeg zo nodig extra water toe. Proef of de soep goed op smaak is. Roer voor het serveren de rozijnen erdoor.
Extra benodigd
Staafmixer
Kookboek
Het recept 'Kikkererwtensoep op Indiase wijze' is afkomstig uit het kookboek...
Soep
Anne-Catherine Bley
Soep is een van de makkelijkste en meest troostrijke gerechten die je kunt bereiden. Overal ter wereld maken soepen deel uit van het culinaire repertoire en de mogelijkheden qua ingrediënten zijn dan ook eindeloos verrassend. In 'Soep' vind je 33 recepten
... lees verder © Uitgeverij Becht