Kikkererwtensoep met linzen
bereiden
Ingrediënten
- 1 eetlepel olie
- 1 rode ui, in blokjes
- 2 takjes selderij, fijngesneden
- 2 wortelen, geschild en in plakjes
- 1 teentje knoflook, geplet
- 50 g gedroogde gele linzen
- 50 g gedroogde rode linzen
- 1 koffielepel komijnpoeder
- ½ koffielepel korianderpoeder
- 1 koffielepel verse gember, geraspt
- 400 g tomatenstukjes uit blik
- 400 g kikkererwten uit blik, uitgelekt
- 850 ml groentebouillon
- 200 ml kokosmelk
Bereiden
Doe de olie in een grote pan met antiaanbaklaag en fruit de ui, de selderij, de wortelen en de knoflook 2 tot 3 minuten. Voeg eventueel wat water toe als het mengsel gaat kleven. Voeg de linzen en nadien de kruiden toe en meng goed zodat alle groenten op smaak gebracht worden.
Voeg de tomatenstukjes en de kikkererwten toe en vervolgens de groentebouillon. Breng aan de kook en laat 15 minuten pruttelen. Voeg de kokosmelk toe en meng goed.
Pureer de soep redelijk grof zodat er nog stukjes groenten in zitten. Meng de soep en verhit op het vuur.
Kruid met peper en zout vlak voor je de soep opdient in warme kommetjes.
Extra benodigd
Staafmixer of blender
Variatietip
Voor een niet-vegetarische variant kun je 50 g mager spek toevoegen dat je samen met de groenten stooft.
Opmerking
Deze dikke, voedzame soep is perfect op een koude winterdag.
Kookboek
Het recept 'Kikkererwtensoep met linzen' is afkomstig uit het kookboek...
Soep simpel
diverse auteurs
Verras met zelfgemaakte soep! Soep is een snel en eenvoudig gerecht boordevol vitamines. Van lichte bouillonsoepjes tot hartige maaltijdsoepen
... lees verder © Uitgeverij Lannoo