Fluweelzachte knolselderijsoep
- 2 personen
- 30 min
- waardering 8
- Lunchgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- olijfolie, om in te bakken
- 1 grote gele ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 middelgrote knolselderij, geschild en in blokjes, plus een beetje extra om te garneren (desgewenst)
- 750 ml groentebouillon
- 1 takje verse peterselie, fijngehakt
Bereiden
Verhit een scheut olijfolie in een grote pan, doe er de ui en knoflook bij en bak 4-5 minuten, of tot ze zacht zijn. Doe er de blokjes knolselderij bij en laat ze 5 minuten meebakken.
Giet er zo veel groentebouillon bij dat alles onderstaat, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat ongeveer 10-15 minuten koken, of tot de blokjes knolselderij gaar zijn.
Giet de inhoud van de pan in een blender, of gebruik een staafmixer, en maak er een gladde, fluweelzachte soep van. Voeg naar smaak peper, zout en peterselie toe. Om het extra speciaal te maken, kun je wat dunne reepjes knolselderij in hete olijfolie krokant bakken. Strooi ze vlak voor het serveren over de soep.
Extra benodigd
Blender of staafmixer
Kookboek
Het recept 'Fluweelzachte knolselderijsoep' is afkomstig uit het kookboek...
Eet jezelf gezond
Dale Pinnock
Met 80 eenvoudig te volgen recepten biedt 'Eet jezelf gezond' praktische, maar vooral heerlijke oplossingen voor de problemen waar je dagelijks tegenaan loopt... lees verder
© Carrera Uitgevers