Fluweelzachte knolselderijsoep

  • 2 personen
  • 30 min
  • waardering 8
  • Lunchgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • olijfolie, om in te bakken
  • 1 grote gele ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 middelgrote knolselderij, geschild en in blokjes, plus een beetje extra om te garneren (desgewenst)
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 takje verse peterselie, fijngehakt

Bereiden

Verhit een scheut olijfolie in een grote pan, doe er de ui en knoflook bij en bak 4-5 minuten, of tot ze zacht zijn. Doe er de blokjes knolselderij bij en laat ze 5 minuten meebakken.

Giet er zo veel groentebouillon bij dat alles onderstaat, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat ongeveer 10-15 minuten koken, of tot de blokjes knolselderij gaar zijn.

Giet de inhoud van de pan in een blender, of gebruik een staafmixer, en maak er een gladde, fluweelzachte soep van. Voeg naar smaak peper, zout en peterselie toe. Om het extra speciaal te maken, kun je wat dunne reepjes knolselderij in hete olijfolie krokant bakken. Strooi ze vlak voor het serveren over de soep.

Extra benodigd

Blender of staafmixer

Kookboek

Het recept 'Fluweelzachte knolselderijsoep' is afkomstig uit het kookboek...

Eet jezelf gezond

Dale Pinnock

Met 80 eenvoudig te volgen recepten biedt 'Eet jezelf gezond' praktische, maar vooral heerlijke oplossingen voor de problemen waar je dagelijks tegenaan loopt... lees verder

© Carrera Uitgevers

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Knolselderijsoep recept tips

Reacties op dit recept

  • RutgerAanrader. Heerlijke soep. Misschien toeval, maar mijn "suiker" waarde was de dag erna veel beter.

    reageren

  • IlonaWat een heerlijke soep. En heel snel en gemakkelijk. Onze hele familie is er dol op.

    reageren

  • MoniqueHeerlijke soep en zo puur de smaak van de overheerlijke knolselderij.

    reageren

  • corinaErg lekker. Wel beetje dik. Volgende keer zal ik 'm iets verdunnen.

    reageren