Maaltijdsoep met broccoli en bleekselderij
bereiden
Ingrediënten
- 1 eetlepel extra vergine olijfolie
- 200 g bleekselderij, in stukjes
- 1 teentje knoflook
- 200 g broccoli, in stukken
- 500 ml groentebouillon
- voor de topping
- 2 eetlepels ricotta
- 1 theelepel citroenrasp
- 1 mespuntje gehakte verse rode peper
- 4 muntblaadjes, gehakt
Bereiden
Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de stukjes selderij zachtjes aan. Knijp er de knoflook bovenuit en schep om. Voeg de broccoli toe en schep om.
Schenk er de bouillon bij en breng aan de kook. Laat 15 minuten koken of tot de groenten goed gaar zijn.
Meng in de tussentijd de ingrediënten voor de topping.
Pureer de soep met een staafmixer. Check op zout en peper. Doe de soep in een kom en schep er de topping op.
Extra benodigd
Staafmixer
Variatietip
Je kunt de soep nog pimpen met stukjes gerookte zalm, forel, kipfilet of blokjes feta- of verse geitenkaas.
Kookboek
Het recept 'Maaltijdsoep met broccoli en bleekselderij' is afkomstig uit het kookboek...
Dafne likes kookboek
Dafne Schippers
'Dafne likes kookboek' staat vol met gezonde recepten, gemaakt van verse ingrediënten die snel op tafel staan en nog razend lekker zijn ook. Dafne geeft aan wat... lees verder
© Carrera Uitgevers