Pittige ui-wortelsoep met kipreepjes
bereiden
Bevat per portie
330 kcal
19 g eiwit
21 g vet
15 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel milde currypasta
- 2 aardappelen, in blokjes
- 600 g panklare hutspotgroente
- 750 ml vleesbouillon
- 100 ml kookroom
- 25 g boter of margarine
- 250 g kipfilet, in dunne reepjes
- 4 eetlepels seroendeng
- 4 eetlepels verse korianderblaadjes of peterselie
Bereiden
Verhit de olie in een soeppan en roer de currypasta erdoor. Schep de aardappelblokjes en hutspotgroente erdoor en voeg de bouillon toe. Kook de groente in ca. 15 minuten zachtjes gaar.
Pureer het geheel met een staafmixer tot een glad gebonden soep. Voeg de room toe en laat de soep nog ca. 5 minuten zachtjes door sudderen.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de kipreepjes in ca. 4 minuten rondom bruin en gaar. Schep de soep in diepe borden en leg in het midden een bergje kipreepjes. Strooi de seroendeng en koriander erover.
Extra benodigd
Staafmixer
Het recept 'Pittige ui-wortelsoep met kipreepjes' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Gossip | Shutterstock
Maaltijdsoep tips
Reacties op dit recept
- Aafke Zeer voedzaam en heerlijk, ook lekker met rookworst en zeer geschikt voor een koolhydraten-arm dieet.