Italiaanse maaltijdsoep met tomatenpesto
bereiden
Ingrediënten
- olijfolie
- 2 uien, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 wortelen, in fijne reepjes
- 2 preien, in fijne reepjes
- 1 venkel, in fijne reepjes
- 4 aardappelen, in blokjes
- 2 theelepels oregano
- 1½ liter groentebouillon
- 100 (kleine) pasta
- 200 g witte bonen (blik)
- voor de tomatenpesto
- 4 tomaten
- 3 eetlepels olijfolie
- 25 g geraspte Parmezaanse kaas
- ½ bosje vers basilicum
Bereiden
Verhit wat olijfolie en fruit de uien tot ze glazig zijn. Voeg de knoflook toe en laat even meestoven.
Voeg de wortelen, de prei, de venkel en de aardappelen toe. Kruid met oregano, peper en zout.
Overgiet de groenten met de bouillon en laat alles 10 minuten koken.
Voeg de pasta en de witte bonen toe en laat de soep nog eens 10 minuten koken.
Snijd ondertussen de tomaten in stukken en mix ze koud met wat olijfolie, Parmezaanse kaas en basilicumblaadjes.
Neem de pan van het vuur en roer er vlak voor het serveren de tomatenpesto door.
Kookboek
Het recept 'Italiaanse maaltijdsoep met tomatenpesto' is afkomstig uit het kookboek...
Geurige stoofpotjes
Anna Decock
Met klassiekers als coq au vin, lamsnavarin, bouillabaisse en met exotische gerechten als geurige Indische curry's, rijke Thaise melanges, bedwelmende Marokkaanse... lees verder
© Standaard Uitgeverij