Dikke soep van flespompoen en maïs
- 4 personen
- 40 min
- waardering 7,5
- Voorgerecht
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 kleine flespompoen
- 40 g boter
- 1 uitje, fijngehakt
- 1 venkelknol, fijngehakt
- 1 wortel, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- ½ theelepel gedroogde Spaanse peper
- 2 eetlepels gewone bloem
- 700 ml (zelfgemaakte) groentebouillon
- 200 ml volle melk
- de korrels van 2 maïskolven
- 1 klein bosje dille, fijngeknipt
- een scheutje limoensap, naar smaak
Bereiden
Schil de flespompoen met een dunschiller. Snijd in de lengte doormidden, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in grove dobbelstenen.
Smelt de boter in een grote, diepe, gietijzeren pan. Bak daarin op zacht vuur en onder telkens roeren de ui, de venkel, de wortel en de knoflook 10 minuten, tot ze zacht zijn maar niet zijn gaan kleuren. Voeg de Spaanse peper en de bloem toe en laat onder voortdurend roeren nog 1 minuut verder bakken. Voeg tenslotte de blokjes pompoen en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten heel zachtjes doorkoken, tot de pompoen zacht wordt.
Voeg de melk, de maïskorrels en de dille toe en laat nog 5 minuten stoven. Bestrooi royaal met peper en zout en maak af met een scheutje limoensap.
Opmerking
De bescheiden aardappel is hier meedogenloos vervangen door de uitbundige flespompoen, waarvan de blokjes als gouden juweeltjes in de witte soep drijven. Er is trouwens niets op tegen om de aardappel in ere te herstellen: met 500 g aardappelen is deze soep net iets romiger.
Kookboek
Het recept 'Dikke soep van flespompoen en maïs' is afkomstig uit het kookboek...
Vegalicious - midprice editie
Alice Hart
Zowel vegetariërs als vleeseters zullen genieten van de heerlijke recepten uit 'Vegalicious'. Je maakt kennis met een verrukkelijke vegetarische... lees verder
© Uitgeverij Terra