Koude maïssoep met rode paprika

  • 3 personen
  • 20 min
  • waardering 8,3
  • Voorgerecht
  • Spaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 theelepel tijmblaadjes
  • 1 stengel bleekselderij, in stukjes
  • 400 g maïskorrels
  • 250 ml melk

Bereiden

Verhit de olijfolie in een pan en bak er de ui, paprika en tijm ca. 5 minuten in. Schep er dan de bleekselderij door. Laat nog ca. 5 minuten sudderen.

Neem zodra de groenten goudgeel beginnen te worden de pan van het vuur. Schep er de maïskorrels door. Voeg 250 ml water en de melk toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.

Pureer met een staafmixer tot een romige soep. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Zet de soep ca. 1 uur en 30 minuten in de koelkast.

Extra benodigd

Staafmixer

Kookboek

Het recept 'Koude maïssoep met rode paprika' is afkomstig uit het kookboek...

Gazpachos, koude soepjes, hartig en zoet

Anne-Catherine Bley

Maak kennis met het originele recept voor Andalusische gazpacho en daarvan afgeleide recepten zoals groene gazpacho en gazpacho met amandelen. Maar er zijn... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Maïssoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!