Maïssoep met naanbrood
bereiden
Ingrediënten
- voor de soep
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- olijfolie
- 1 rode peper, fijngehakt
- 10 g verse gember, fijngehakt
- 300 g gekookte maiskorrels met vocht
- 500 ml kokosmelk
- 2 groentebouillonblokjes
- 1 bosje lente-ui, in reepjes
- voor het naanbrood
- olijfolie
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 theelepel mosterdzaad
- 1 theelepel venkelzaad
- 500 g zelfrijzend bakmeel
- 400 g Griekse yoghurt
- 200 ml olijfolie
- 1 teentje knoflook, gepeld
- handje krulpeterselie
Bereiden
Fruit de ui en knoflook in een scheutje olijfolie in een soeppan. Roerbak de rode peper en gember heel even mee. Voeg vervolgens de maiskorrels, kokosmelk en 600 ml water toe. Breng het geheel aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe. Laat dit ongeveer 5 minuten koken. Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een egale soep.
Rooster met een klein beetje olijfolie het komijnzaad, mosterdzaad en het venkelzaad in een koekenpan ongeveer 1 minuut. Meng het zelfrijzend bakmeel samen met de yoghurt en wat zout naar smaak tot een elastisch deeg. Kneed de geroosterde specerijen erdoorheen en verdeel het deeg in 10 stukken. Verhit alvast een grillpan.
Rol de 10 deegstukken uit met een deegroller tot ongeveer ½ cm dik.
Pureer met de staafmixer het teentje knoflook en het handje peterselie door 2 flinke scheuten olijfolie. Bestrijk het uitgerolde deeg met de op smaak gebrachte olijfolie en gril het naanbrood 2 minuten aan beide kanten goudbruin in een grillpan.
Maak het gerecht op. Giet de soep in de kommen, strooi de lente-ui erover en serveer met het naanbrood.
Extra benodigd
Staafmixer, deegroller
Tip
Je kunt het naanbrood ook op de barbecue grillen. Perfect voor een warme zomeravond! Maak er een watertje bij met een stukje galiameloen in blokjes en een paar takjes rozemarijn.
Kookboek
Het recept 'Maïssoep met naanbrood' is afkomstig uit het kookboek...
Het BinnensteBuiten kookboek
Ramon Brugman & Alain Caron
Net als in het populaire tv-programma 'BinnensteBuiten' bundelen chef-koks Alain Caron, Sharon de Miranda en Ramon Brugman hun krachten en schotelen de... lees verder
© Carrera Uitgevers