Maïssoep met quinoa en avocadocrème
bereiden
Ingrediënten
- 50 g roomboter
- 1 grote ui, fijngesnipperd
- 100 g aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 1 rode peper, gehalveerd, van zaadjes ontdaan en in blokjes gesneden
- 2 rode chilipepers, gehalveerd, van zaadjes ontdaan en in fijne ringetjes gesneden, plus extra voor het garneren
- 50 g quinoa
- 450 g maïskorrels
- 1 liter kippenbouillon
- sap van 3 limoenen
- 1 bosje koriander, grof gehakt, plus extra blaadjes voor het garneren
- 1 grote, zachte avocado
- 3 volle theelepels sherryazijn
- 75 ml koksroom
- 25 ml olijfolie
Bereiden
Smelt de roomboter in een flinke steelpan en voeg de ui, aardappelen, rode peper en chilipeper toe. Roer goed door en voeg een beetje water toe. Doe de deksel op de pan en laat de groente ongeveer 15 minuten zachtjes garen. Voeg steeds weer een scheutje water toe als je ziet dat het mengsel niet meer smeuïg genoeg is.
Doe intussen de quinoa in een droge koekenpan en rooster deze boven een middelhoog vuur, ongeveer 3 minuten, of totdat de quinoa donkerder van kleur wordt en begint te knappen. Neem de pan van het vuur en zet apart.
Voeg de maïskorrels, zout en peper en kippenbouillon toe aan de pan met de groente, gevolgd door de geroosterde quinoa. Laat 15 tot 20 minuten zachtjes pruttelen, maar niet te lang want dan wordt de quinoa papperig. Voeg het sap toe van 2 limoenen, daarna de gehakte koriander. Verdun de soep met extra bouillon of water als dat nodig is.
Om de avocadocrème te maken, doe je eenvoudig het avocadovruchtvlees in de foodprocessor en voeg je de azijn, het resterende limoensap, de koksroom en de 25 ml olijfolie toe. Pureer kort tot een zachte crème. Breng eventueel verder op smaak - misschien wil je nog wat meer limoensap, zout of peper.
Serveer de soep heet, met de avocadocrème erbovenop gelepeld. Garneer met korianderblaadjes en ringetjes chilipeper.
Extra benodigd
Foodprocessor
Tip
Je kunt deze soep ook serveren met een avocadosalsa in plaats van avocadocrème, als je dat liever wilt.
Kookboek
Het recept 'Maïssoep met quinoa en avocadocrème' is afkomstig uit het kookboek...
Granen, peulvruchten & zaden
Molly Brown
Koken met granen, peulvruchten & zaden is hip, hot & happening. Niet alleen zijn deze ingrediënten erg gezond, je kunt er ook veelzijdige en bijzonder... lees verder
© Good Cook