Kokossoep
- 4 personen
- 60 min
- waardering 8,5
- Voorgerecht
- Indiaas
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 150 g gele spliterwten
- 150 g rode linzen
- 1 wortel, in stukjes gesneden
- 2 eetlepels geraspte gember
- 2 eetlepels garam masala
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 eetlepel olijfolie
- 5 lente-uitjes, gesnipperd
- 3 eetlepels tomatenpuree
- 400 ml kokosmelk uit blik
- 50 g blanke rozijnen
- voor de garnering
- 1 handje grof gehakte korianderblaadjes
- geroosterd kokosschaafsel
- rode chilipeper, gesnipperd
Bereiden
Doe de spliterwten, de linzen en 1,2 liter water in een grote pan. Breng aan de kook en laat op hoog vuur staan, voeg dan de wortel en de helft van de gember toe. Doe de deksel op de pan en laat 30 minuten koken.
Bak de garam masala met de gemalen komijn 1 minuut in de olie. Voeg de lente-ui, de resterende gember en de tomatenpuree toe en laat nog 2 minuten doorkoken. Voeg dit mengsel bij de spliterwten en linzen. Doe de kokosmelk en de rozijnen erbij, en laat 20 minuten pruttelen.
Breng op smaak en garneer vóór het serveren met de koriander, de kokos en de chilipeper.
Kookboek
Het recept 'Kokossoep' is afkomstig uit het kookboek...
Superfit
Fern Green
Wil jij sterker en fitter worden? Of weten welke gerechten je het best vóór of juist ná je work-out kunt eten? In 'Superfit', hét kookboek voor sportliefhebbers, vind je talloze recepten die je kunnen helpen het meeste uit je lijf te halen... lees verder
© Uitgeverij Becht