Wildsoep met paddenstoelen
bereiden
Ingrediënten
- 30 g gedroogde funghi porcini (eekhoorntjesbrood)
- 1 pot wildfond (400 ml)
- 200 g gare vleesrestjes van haas, konijn of eend
- 25 g uitgebakken kleine spekblokjes
- 3 eetlepels droge sherry
- 100 ml slagroom
Bereiden
Spoel de paddenstoelen met heet water af en laat ze 25 minuten in heet water weken. Neem de paddenstoelen uit het vocht. Giet het vocht door een koffiefilter en laat dit tot gebruik staan. Snijd de paddenstoelen in reepjes.
Giet de fond in een pan en voeg 400 ml water en het weekvocht van de paddenstoelen toe. Breng de bouillon aan de kook. Voeg het vlees, de spekblokjes en paddenstoelen toe en laat de soep op laag vuur 10 minuten trekken. Roer de sherry erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
Klop de slagroom lobbig. Verdeel de soep over vier borden en schep op elk bord een lepel slagroom.
Kookboek
Het recept 'Wildsoep met paddenstoelen' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Soep
diverse auteurs
Is er een gerecht dat zo veelzijdig is als soep? Gebonden, dun, helder, met vulling, vooraf of als complete maaltijd: eindeloze variatie en dat allemaal uit één pan. Verras... lees verder
© Inmerc