Zuurkoolsoep
4 personen
bereiden
bereiden
Bevat per portie
75 kcal
4 g eiwit
5 g vet
4 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 eetlepels olie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 200 g zuurkool, uitgelekt en fijngesneden
- ½ blikje tomaatstukjes
- 2 theelepels tijm
- 2 kippenbouillontabletten
- 2 plakjes kipfilet (vleeswaar), in dunne reepjes
- 2 takjes basilicum, in fijne reepjes
Bereiden
Verhit de olie in een pan en fruit de ui zachtjes aan. Bak de zuurkool ca. 2 minuten zachtjes mee. Roer de tomaatstukjes erdoor en verwarm alles nog ca. 1 minuut.
Voeg de tijm, de bouillontabletten en 1 liter water toe en breng alles aan de kook. Laat de soep ca. 20 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep eventueel met een staafmixer. Schep de zuurkoolsoep in kommen en garneer met reepjes kipfilet en basilicum.
Extra benodigd
Staafmixer
Het recept 'Zuurkoolsoep' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: istetiana | Shutterstock.com
Overige soep tips
Reacties op dit recept
- Rob Lekker.
- ton Ga ik zeker proberen, lijkt me lekker!!
-
Elly
Verrassend. Beetje zurig maar wel lekker.
- Ingrida Doet u enkele aardappelen en een wortel en geen tomaten, neem zuur weg.
- Nelie Vervang de kippenbouillontabletten door groentebouillontabletten, laat de plakjes kipfilet weg en je hebt een heerlijke vegetarische zuurkoolsoep.
- Ingrida In Litouwen nooit pureren, ook toevoegen gedroogde paddestoelen.