Groene lenteminestrone
- 6 personen
- 35 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- olijfolie
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 6 jonge worteltjes
- ca. 100 g jonge sperziebonen
- 1,75 liter hete groente- of kippenbouillon
- ca. 150 g groene asperges, in drie stukken gesneden
- 1 stronk broccoli van ca. 200 g, in kleine roosjes verdeeld
- 10 lente-uitjes, alleen het witte deel
- 500 g verse doperwten (evt. uit de diepvries)
- ca. 250 g cannellinibonen uit blik (uitgelekt)
- ter garnering
- 3 eetlepels fijngesneden basilicum
- 3 eetlepels fijngesneden munt
- 6 eetlepels olijfolie
- 6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Verhit een scheut olijfolie in een grote pan, voeg de uisnippers toe en fruit ze 8-10 minuten op laag vuur, tot ze zacht zijn. Roer er tegen het eind de knoflook door.
Maak ondertussen de worteltjes schoon en snijd ze in stukjes. Haal de boontjes af en snijd ook die in stukjes. Voeg de worteltjes en bouillon toe aan de uisnippers, breng aan de kook en laat de soep onafgedekt 5 minuten pruttelen.
Voeg de boontjes, asperges, broccoli, lente-uitjes, doperwten en cannellinibonen toe. Breng de soep weer aan de kook en laat hem onafgedekt 3-4 minuten pruttelen of tot de groenten beetgaar zijn.
Vermeng terwijl de soep pruttelt het basilicum en de munt met de olie, Parmezaanse kaas en een snufje grof zeezout.
Voeg eventueel nog wat zout en peper toe en schep de soep in kommen. Garneer elke portie met een flinke lepel van het kruidenmengsel.
Tips
Ook geschikt voor het begin van de zomer. Dien deze soep meteen na de bereiding op. Voor vleesliefhebbers kun je wat gesneden gerookte ham in de kom doen voordat je de soep erin schept. je kunt er ook wat pesto doorroeren.
Kookboek
Het recept 'Groene lenteminestrone' is afkomstig uit het kookboek...
Koken op wielen
Martin Dorey & Sarah Randell
Wie droomt er niet van eropuit te trekken met zo'n leuk camperbusje en te genieten van de vrijheid en de natuur? In 'Koken op wielen' vind je meer dan 80 recepten die je... lees verder
© Kosmos Uitgevers