Minestronesoep van Tana Ramsay

6 personen
bereiden

waardering 7,7obv 15 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote rode ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theelepel fijngehakte verse rozemarijn
  • 250 g pancetta of mager spek, in blokjes
  • 1 wortel, kleingesneden
  • 1 kleine koolraap, in blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
  • 1 prei, in dunne ringen
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 liter groentebouillon
  • 100 g spaghetti
  • ½ savooiekool, grof gehakt
  • 250 g peultjes, gehalveerd
  • 15 kerstomaatjes, gehalveerd
  • handvol verse basilicumblaadjes, gescheurd

Bereiden

Verhit de olijfolie in een grote pan. Fruit de ui glazig met de knoflook en rozemarijn. Voeg de pancetta toe, bak die bruin en doe vervolgens de wortel, koolraap, bleekselderij en prei erbij. Bak alles 2-3 minuten.

Roer de tomatenpuree erdoor, breng op smaak met peper en zout en verhit alles tot de tomatenpuree haar kleur verliest. Schenk de bouillon erbij, breng alles aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes doorkoken.

Breek de spaghetti boven de soep in stukjes van circa 3 cm en laat de soep 10-12 minuten pruttelen, tot de pasta gaar is.

Roer de kool, peultjes en tomaatjes erdoor en warm ze nog 5 minuten mee. Proef of er nog zout of peper bij moet, bestrooi de minestronesoep met het basilicum en dien op. Heerlijk met knapperig vers witbrood en boter.

Variatietip

Extra lekker met een lepel pesto erdoor.

Persoonlijke noot

'Dit minestrone recept maak ik regelmatig op zaterdag in de winter, als de kinderen bijvoorbeeld gefietst hebben en ijskoud thuiskomen. Ze kunnen de soep uit een beker eten en hun handen daaromheen warmen terwijl ze met een lepel de vulling eruit vissen.' - Tana Ramsay

Kookboek

Het recept 'Minestronesoep van Tana Ramsay' is afkomstig uit het kookboek...

Tana Ramsay's familiekeuken

Als vrouw van Gordon Ramsay weet Tana als geen ander hoe belangrijk het is om kinderen van jongs af aan op te laten groeien met goede voeding. Gezond eten... lees verder

© Tirion Uitgevers. Beeld: Deirdre Rooney

Minestronesoep tips