Snelle minestrone
bereiden
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 150 g ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 180 g wortel, grof gehakt
- 225 g selderijstengels, grof gehakt
- 250 g pastinaken, grof gehakt
- 800 g hele ontvelde tomaten uit blik
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 750 ml groentebouillon
- 180 g kleine macaroni
- 400 g borlottibonen uit blik, uitgelekt en afgespoeld
- 10 g grof gehakt vers basilicum
- 25 g geraspte pecorino
Bereiden
Verhit de olie in een grote pan. Bak de ui en knoflook al roerend tot de ui zacht is.
Voeg de wortel, selderij en pastinaak toe. Bak het geheel al roerend 5 minuten.
Voeg de niet-uitgelekte tomaten, tomatenpuree, bouillon en 375 ml water toe. Breng het geheel aan de kook. Laat het 5 minuten zonder deksel koken.
Voeg de pasta toe. Kook het geheel zonder deksel tot de pasta net zacht is.
Voeg de bonen toe. Roer het geheel op laag vuur tot het goed warm is. Roer het basilicum erdoor. Bestrooi de minestrone voor het serveren met de kaas.
Variatietip
U kunt ook uitgelekte cannellinibonen of kikkererwten uit blik gebruiken in plaats van borlottibonen.
Kookboek
Het recept 'Snelle minestrone' is afkomstig uit het kookboek...
Pasta
diverse auteurs
Pasta is een heerlijk en veelzijdig ingrediënt en kan gebruikt worden in soepen, salades, hoofdgerechten en bijgerechten. Pasta is eenvoudig te bereiden en is... lees verder
© De Lantaarn