Misosoep met tofu, zeewier, wortel, prei en broccoli
bereiden
Ingrediënten
- 100 g stevige tofu
- 2 eetlepels gedroogde wakame (zeewier)
- 300 ml secundaire, water- of vegetarische dashi
- 1 kleine wortel, geschild en in schuine plakjes
- 1 prei, schoongemaakt en in schuine plakjes
- 100 g broccoli, schuin gesneden
- 1 grote eetlepel lichte misopasta
- 1 grote eetlepel mediumgekleurde misopasta
- 1 theelepel geroosterde sesamzaadjes, grof gemalen
Bereiden
Pak de tofu in keukenpapier en laat hem 20-30 minuten op een ietwat schuine snijplank uitlekken. Leg als je weinig tijd hebt een bord op de tofu met een niet te zwaar voorwerp, zodat de tofu het water sneller kwijtraakt. Als je echt haast hebt, kun je de tofu ook 1 minuut op halve sterkte in de magnetron drogen.
Laat in de tussentijd de wakame 10 minuten in koud water weken en zacht worden. Laat uitlekken. Doe de dashi, wortel en prei in een pan en zet op middelhoog vuur op, maar zorg ervoor dat het net niet aan de kook komt. Laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
Snijd de tofu in blokjes; doe de tofu, wakame en broccoli in de pan. Laat 3 minuten koken. Doe de misopasta's in een kommetje en schep er wat soep bij om de pasta op te lossen. Giet alles terug in de pan, draai het gas hoog en laat de soep 1 seconde aan de kook komen. Schep de soep in twee kommen, garneer met de sesamzaadjes en serveer met stokjes.
Opmerking
'Dit is een variatie op klassieke misosoep met tofu en wakame. Misosoep wordt over het algemeen met twee of drie ingrediƫnten gemaakt, maar ik heb er wat meer vroege voorjaarsgroente aan toegevoegd, zodat je een voedzame maaltijdsoep krijgt.'- Kimiko Barber
Kookboek
Het recept 'Misosoep met tofu, zeewier, wortel, prei en broccoli' is afkomstig uit het kookboek...
Eten met stokjes
Kimiko Barber
'Eten met stokjes' bevat één basisregel: eet gezonde, uitgebalanceerde gerechten met stokjes. Zo neem je kleinere hapjes, waardoor je vanzelf minder eet. En je
... lees verder © Unieboek