Mosterdsoep
- 4 personen
- 30 min
- waardering 8
- Voorgerecht
- Hollands
- Gevogelte
Ingrediënten
- 1 prei, in ringen
- 2 aardappelen, in blokjes
- 2 eetlepels boter
- 4 eetlepels grove mosterd
- 1 liter kippenbouillon
- 100 ml slagroom
- 100 g geraspte kaas
Bereiden
Bak de prei en de aardappelen 3 minuten zachtjes in de boter.
Voeg de helft van de mosterd toe en bak deze even zachtjes mee. Doe de bouillon erbij en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep en voeg de slagroom en de rest van de mosterd toe. Garneer met de kaas.
Extra benodigd
Staafmixer
Kookboek
Het recept 'Mosterdsoep' is afkomstig uit het kookboek...
Soep boekbox
Lineke Barendregt
In deze cadeaubox vind je een kookboek met 24 recepten voor je eigen soepmoment. Van een heldere bouillon of een goedgevulde borsjtsj tot een Indiase... lees verder
© Mo'Media