Mosterdsoep met krokant gebakken ham
- 4 personen
- 70 min
- waardering 8,2
- Voorgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 40 g boter
- 1 ui, in stukjes
- 1 flinke prei, in ringen
- ½ winterwortel, in plakjes
- 1 eetlepel bloem
- 1 liter bouillon van twee blokjes
- scheut witte wijn
- 4 eetlepels Franse mosterd
- 2 eetlepels Zaanse grove mosterd
- 5 eetlepels slagroom
- 4 plakken rauwe ham, in de lengte doormidden gesneden
- olijfolie
- 1 bakje mosterdcress
Bereiden
Smelt de boter in de pan en fruit de ui zachtjes bruin. Voeg de prei en wortel toe en bak zachtjes mee tot de prei zacht en iets geslonken is.
Strooi dan de bloem eroverheen en laat deze even meebakken. Voeg vervolgens een paar scheutjes van de bouillon toe en roer goed door. Roer de rest van de bouillon en de witte wijn erdoor en breng aan de kook; laat 45 minuten zacht doorkoken.
Pureer de soep in de keukenmachine of blender. Roer de beide mosterdsoorten los met de slagroom en voeg dit al roerend bij de soep. Laat nog 10 minuten doorkoken. Bak als de soep bijna klaar is de rauwe ham in een scheut olijfolie knapperig en krokant.
Doe de soep in kommen of borden, strooi er een flinke toef mosterdcress op en leg de krokant gebakken rauwe ham erbij.
Extra benodigd
Keukenmachine of blender
Opmerking
Mosterdsoep is fluwelig van structuur en heerlijk romig en zacht zuur van smaak. Door het gebruik van grove mosterd ontstaat een korrelig effect, wat voor een extra smaaksensatie zorgt. Hoewel dit een voorgerecht is, kun je de soep ook als maaltijdsoep eten met kaas-knoflookbrood.
Kookboek
Het recept 'Mosterdsoep met krokant gebakken ham' is afkomstig uit het kookboek...
Smaakvol en gezond eten met al je zintuigen
Joke Boon
Ruim een half miljoen mensen hebben problemen met ruiken en proeven, soms tijdelijk, vaak helaas blijvend... lees verder
© Inmerc