Romige paddenstoelensoep met bieslook
bereiden
Bevat per portie
181 kcal
5 g eiwit
15 g vet
8 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400 g babychampignons, cremini of andere kleine paddenstoelen, grof gehakt
- 750 ml kippenbouillon
- 1 blik (ca. 425 ml) kokosmelk
- 2 eetlepels vers bieslook, fijngehakt
Bereiden
Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui in ca. 3 minuten zacht. Voeg de knoflook toe en laat die 1 minuut meebakken. Doe daarna de paddenstoelen, 1 theelepel zout en ½ theelepel zwarte peper erbij. Zet het vuur lager (tot matig hoog), leg een deksel op de koekenpan en laat alles 5 minuten bakken of tot de paddenstoelen zacht zijn.
Roer de kippenbouillon en de kokosmelk erdoor. Breng het geheel langzaam aan de kook en laat het 3 minuten heel zacht pruttelen.
Schep het mengsel in een keukenmachine en draai het tot een gladde massa (indien nodig kun je dit in 2 of 3 keer doen als niet alles in je keukenmachine past). Dien de soep op met het bieslook eroverheen gestrooid.
Extra benodigd
Keukenmachine
Tip
Je kunt de kokosmelk vervangen door room, halfvolle melk of volle melk.
Kookboek
Het recept 'Romige paddenstoelensoep met bieslook' is afkomstig uit het kookboek...
Broodbuik 30 minuten (of minder) kookboek
William Davis
Dit kookboek bevat meer dan 200 gluten- en tarwevrije gerechten die altijd binnen 30 minuten (of minder) klaar zijn! Lezers krijgen een inleiding in het ABC van... lees verder
© Kosmos UitgeversPaddenstoelensoep tips
Reacties op dit recept
- wilbert Waarom zou je in hemelsnaam kippenbouillon toevoegen aan bospaddenstoelen?