Paprikasoep recepten

Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.

Paprikasoep

Schil een ananas en snijd het vruchtvlees in blokjes van 5 mm. Zet ze koel weg. Pureer 6 paprika's met schil in de sapcentrifuge. Roer 1 koffielepel vlierbessensiroop, wat zout en een scheut witte baIsamicoazijn door het paprikasap en breng op smaak met versgemalen peper. Verdeel deze paprikasoep over vier diepe borden. Strooi er de ananasblokjes en enkele plukjes venkel in. Voeg een paar druppels extra vergine olijfolie toe en dien op.

Koude paprikasoep

Pureer 2 geroosterde rode paprika's (pot) met 500 gram tomaten en 100 ml koud water in de blender tot een mooi gladde soep. Breng op smaak met zout en peper en laat de soep in de koelkast door en door koud worden. Serveer de soep in mooie glazen met blaadjes verse basilicum en een kaasstengel. ¹)

Paprikasoep recept

Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit 1 gesnipperde ui tot ze glazig is. Schep 2 in stukjes gesneden rode paprika's erdoor en laat alles 2-3 minuten zachtjes fruiten. Voeg 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 theelepel scherp paprikapoeder toe en schep alles om. Doe er na 1 minuut 250 g in stukken gesneden tomaten, ½ verkruimeld laurierblad, 1 theelepel Italiaanse kruiden, 4 lichtgekneusde zwarte peperkorrels en 350 ml water bij. Breng alles onder regelmatig omscheppen aan de kook. Leg het deksel op de pan, temper het vuur en laat alles 20 minuten zachtjes sudderen. Passeer de inhoud door een fijne zeef en breng de soep opnieuw aan de kook. Los 1 runder- of kippenbouillontablet in de soep op. Bind de soep indien gewenst met 1 theelepel allesbinder. Verdeel de paprikasoep over voorverwarmde borden en garneer desgewenst met een lepel slagroom en/of fijngesneden bieslook.

[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' | 'Het Keukenboekje' ¹) ]

[ Beeld: Beauty photographer | Shutterstock.com ]