Wortel-pastinaaksoep met steranijs
- 6 personen
- 50 min
- waardering 8,3
- Voorgerecht
- Hollands
- Gevogelte
Ingrediënten
- 700 g wortelen
- 400 g pastinaak
- olijfolie
- boter
- 3 sjalotjes, gesnipperd
- 1 liter kippenfond of kalfsfond
- 500 ml groentebouillon
- 1 laurierblad
- 3 steranijsjes
- nootmuskaat
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bekleed een bakblik met bakpapier.
Schil de wortelen en de pastinaak en snijd ze in stukjes van ongeveer 4 cm. Wentel de stukjes wortel en pastinaak in olijfolie en verdeel ze over het bakblik. Laat de groenten 15 tot 20 minuten roosteren in de oven tot ze zacht zijn.
Verhit een klontje boter met een scheutje olijfolie in een pan en fruit de sjalotjes glazig.
Haal de stukjes wortel en pastinaak uit de oven en voeg toe. Doe de fond, de bouillon en het laurierblad erbij en breng aan de kook. Draai het vuur zachter en laat 20 minuten sudderen. Voeg aan het einde van de kooktijd de steranijsjes toe en laat 3 minuten zacht meekoken.
Haal het laurierblad en de steranijs met een schuimspaan uit de soep. Pureer de soep. Wil je de soep iets minder dik, dan kun je nog een scheutje water toevoegen. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Extra benodigd
Bakpapier, staafmixer
Tip
Als je geen steranijs in huis hebt, vervang hem dan door een traditionele 'bouquet garni', het bekende triootje van tijm, laurier en peterselie.
Kookboek
Het recept 'Wortel-pastinaaksoep met steranijs' is afkomstig uit het kookboek...
Brunch!
Els Debremaeker & Iris Debremaeker
Omdat je op elk tijdstip van het jaar een brunch kunt organiseren, bevat 'Brunch!' zes themabrunches die de seizoenen volgen. De donkere wintermaanden... lees verder
© Standaard Uitgeverij