Pompoensoep met gerookte eendenborst en notenolie
bereiden
Ingrediënten
- 20 g gezouten boter
- 4 sjalotjes, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
- 2 stronken wit van prei, in kleine reepjes
- 1 pompoen van ongeveer 1½ kg, in kleine blokjes
- 2 zachtkokende aardappelen, in kleine blokjes
- 200 ml gevogeltefond
- 1½ liter volle melk
- 6 plakjes gerookte eendenborst, in heel fijne reepjes
- 6 theelepeltjes fijne notenolie
Bereiden
Verwarm de boter in de soeppan en fruit de sjalot, knoflook en prei hier gedurende enkele minuten in aan. Voeg dan de pompoen toe. Roer goed om. Kruid met peper en zout. Voeg dan de aardappel toe. Roer goed om om aanbakken te voorkomen. Voeg dan de gevogeltebouillon en melk toe. Kruid met peper en zout.
Laat 45 tot 60 minuten op zacht vuur pruttelen. Proef even en voeg eventueel peper en zout toe. Mix dan de pompoensoep en giet hem door een fijne zeef. Lepel de hete soep in de soepborden, werk af met gerookte eendenborst en notenolie.
Kookboek
Het recept 'Pompoensoep met gerookte eendenborst en notenolie' is afkomstig uit het kookboek...
De smaken van Bretagne
Anouck Schuyesmans & Joris Delanghe
In deze receptengids worden de vele smaken van Bretagne onthuld. Van confituren en compotes tot smaakvolle visgerechten en stoofpotten, de Bretoense... lees verder
© The House of Books