Preisoep recepten
-
tip Preisoep
Vegetarisch, 30 min 7,8
-
tip Aardappel-preisoep met spekjes
Vlees, 50 min 7,7
-
Aardappel-preisoep met zalm
Vis, 40 min 8,0
-
Preisoep met cannellinibonen en chiliolie
Vegetarisch, 45 min 7,0
-
Preisoep met kaasstokbrood
Vegetarisch, 40 min 7,5
-
Preisoep met kruidenkaas
Gevogelte, 30 min 7,7
-
Preisoep met pastinaak en winterwortel
Vegetarisch, 40 min 7,9
-
Preisoep met taugé
Vegetarisch, 20 min 7,5
-
Preisoep met Zeeuwse mosselen
Vis, 45 min 7,7
-
Warme of koude aardappel-preisoep (vichyssoise)
Vegetarisch, 45 min 7,5
Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.
Preisoep
Smelt 15 g boter in een pan en smoor hierin 500 g in dunne ringen gesneden prei ongeveer 5 minuten. Schenk 1 liter heet water erbij en breng het geheel aan de kook. Roer 35 g macaroni erdoor en laat deze in 15 minuten gaar koken. Breng de preisoep op smaak met zout en peper. Strooi vlak voor het serveren wat geraspte oude kaas over de soep en serveer extra oude kaas apart in een schaaltje bij de preisoep.
Preisoep recept
Verhit 2 theelepels olijfolie in een pan en fruit onder af en toe roeren 1 gesnipperde ui en 500 g in ringen gesneden prei circa 5 minuten. Voeg 500 g in stukken gesneden aardappelen en wat zout toe en giet 1 liter water in de pan. Laat de soep circa 30 minuten zachtjes koken, tot de aardappelen helemaal gaar zijn. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een smeuïg geheel. Klop 250 ml melk en 150 ml crème fraîche door de soep, breng op smaak met zout en peper en warm de preisoep nog even goed door.
[ Bron: 'Wannée kookboek' ]
[ Beeld: Eskymaks | Shutterstock.com ]