Indonesische spinaziesoep (sop bajem)
bereiden
Ingrediënten
- 1 rode lombok
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- ½ theelepel trassi
- ¾ liter kippenbouillon (van 2 tabletten)
- 1 schijfje gemberwortel of ½ theelepel djahe
- 1 schijfje kentjoer of ½ theelepel kentjoerpoeder (eventueel)
- 2 vastkokende aardappelen, in blokjes
- 400 g panklare spinazie, grof gehakt
- 2 eieren, hardgekookt
Bereiden
Snijd de lombok overlangs doormidden, verwijder desgewenst de zaadjes en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
Verhit de olie in een pan en fruit de ui, knoflook en trassi 3 minuten. Schenk de bouillon erbij en voeg de lombok, gember, kentjoer (eventueel) en aardappelblokjes toe. Breng de soep aan de kook en laat hem zachtjes 15 minuten koken.
Roer de spinazie door de soep en laat de soep zachtjes nog 10 minuten koken. Pel de eieren en snijd ze in plakjes.
Verwijder de gember en kentjoer en breng de soep op smaak met zout en peper. Garneer de soep met het ei.
Kookboek
Het recept 'Indonesische spinaziesoep (sop bajem)' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Indonesië
diverse auteurs
Indonesisch eten is leuk: snel roerbakken, even koken of bakken, gaarstoven in kokosmelk… en dan stijgen de meest verrukkelijke geuren op uit pan of wok. Dit kookboek... lees verder
© InmercSpinaziesoep tips
Reacties op dit recept
- Daisy Heerlijk soepje!
- Barbara In Indonesia gebruiken wij temoe koentji als wij deze spinaziesoep maken, maar ik gebruik dit kruid óók als wij spinazie met aardappels eten. Het haalt de spinazie "omhoog", een smakelijk toevoegsel en te verkrijgen bij de toko. De latijnse naam is: Gastrolichus Panduratum; de jonge wortelstok wordt gebruikt, maar wordt slechts in bepaalde recepten gebruikt.
- Barbara In Indonesia heet deze spinazie ook Sajoer Menir. Oudere Indische mensen (mijn leeftijd en ouder) kennen het.
- Barbara Laat de kentjoer weg als je temoe koentji gebruikt.