Spinaziesoep met linzen
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 375 g bruine linzen
- 2 theelepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 20 blaadjes wilde spinazie, steeltjes verwijderd, blaadjes fijngesneden
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel geraspte citroenschil
- 500 ml groentebouillon
- 2 eetlepels fijngehakte koriander
Bereiden
Doe de linzen met 1,25 liter water in een pan en breng ze aan de kook. Laat ze onafgedekt 1 uur koken, spoel ze dan af, laat ze uitlekken en zet ze weg.
Verhit de olie en bak de ui en knoflook op matig vuur goudbruin. Bak de spinazie 2 minuten mee.
Voeg de linzen, het komijnpoeder, de citroenrasp, groentebouillon en 500 ml water toe. Laat de soep onafgedekt 15 minuten zacht koken. Roer de koriander erdoor en serveer de soep meteen.
Kookboek
Het recept 'Spinaziesoep met linzen' is afkomstig uit het kookboek...
Voorgerechten
diverse auteurs
In dit boek vind je het ideale voorgerecht, of je nu een soep of een salade wilt serveren, een pastagerecht of een hartige taart. Van eenvoudig en informeel... lees verder
© De Lantaarn