Spinaziesoep met knoflookcrostini

4 personen
bereiden

waardering 8,5obv 21 waarderingen

Bevat per portie

345 kcal
8 g eiwit
25 g vet
23 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 450 g spinazie (diepvries)
  • 2 kruiden- of vleesbouillontabletten
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 petit pain of stokbrood (ca. 125 g), in plakken gesneden
  • 1 ei
  • 100 ml slagroom of koffieroom
  • nootmuskaat
  • 1 eetlepel citroensap

Bereiden

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

Verhit in een pan 2 eetlepels olijfolie en fruit de ui zachtjes glazig. Voeg de spinazie met 1 liter water en de bouillontabletten toe. Breng het geheel aan de kook en laat de spinazie ontdooien. Laat de soep nog ca. 5 minuten zachtjes doorkoken.

Roer de olijfolie door de geperste knoflook. Bestrijk de broodplakjes met de knoflookolie en leg ze op de grillplaat. Schuif de plaat ca. 10 cm onder de hete grill en rooster het brood in ca. 2 minuten goudbruin. Keer de plakjes, bestrijk ze met de rest van de knoflookolie en rooster ook deze kant goudbruin.

Klop in een kommetje het ei los. Roer de room erdoor. Voeg enkele lepels hete soep toe en voeg dit mengsel dan al roerende aan de soep toe. Blijf roeren tot de soep glad gebonden is. Warm de soep nog enkele minuten zachtjes door, maar laat de soep niet meer aan de kook komen. Breng de soep op smaak met zout, peper, nootmuskaat en citroensap. Schep de spinaziesoep in vier borden en leg de knoflookcrostini erin.

Variatietip

Serveer de soep met knoflookcroutons in plaats van met een knoflookcrostini.

Het recept 'Spinaziesoep met knoflookcrostini' wordt je aangeboden door . Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Spinaziesoep tips

Reacties op dit recept

  • Cecile Een flauw soepje, beetje laf.
  • gerard Een beetje Geska gemalen groene kaas doet wonderen!
  • Dirk Waarom geen verse spinazie gebruiken? Even roerbakken, bouillon erbij... Zeker net zo smakelijk.
  • Jaapie Met grotere hoeveelheden wordt het geen mooie gladde soep. Dan is het verstandig om in kleine hoeveelheden te verdelen en de blender te doen. Ik ga het volgende keer met verse spinazie maken en voor wat pit een rode peper erbij doen.
  • ERIK Inderdaad wat flauw maar om jullie op een idee te brengen; zoek eens op saag paneer, dan wordt het een heel ander verhaal.
  • Ron Zonder croutons of crostini, maar met een klein rood pepertje en bij het serveren een paar stukjes gorgonzola is het hemels :-)