Kokossoep met gamba's en bamboescheuten
2 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 1 sjalotje, fijngesneden
- 2 theelepel garnalenpasta
- 500 ml kokosmelk
- 100 g gamba's, schoongemaakt
- 1 eetlepel suiker
- 100 g bamboescheuten, (blik) in fijne reepjes
- 50 g acaciablad (bai cha-om), grof gesneden
- 10 g petehbonen
Bereiden
Maal in de vijzel het sjalotje, garnalenpasta, een snufje zout en witte peper tot een gladde currypasta.
Verhit de kokosmelk in een wok. Voeg zodra het kookt de currypasta toe en laat het 5 minuten zachtjes doorkoken.
Voeg de gamba's toe en laat nog 5 minuten koken.
Voeg de suiker, bamboescheuten, acaciabladeren en de petehbonen toe. Laat het nog 5 minuten doorkoken met een deksel op de pan.
Extra benodigd
Vijzel
Kookboek
Het recept 'Kokossoep met gamba's en bamboescheuten' is afkomstig uit het kookboek...
De bijbel van de Thaise keuken
Noi Pia-Ud
Van papajasalade tot pad Thai en van jackfruitcurry tot tom kha gai: Noi Pia-Ud neemt je mee op een culinaire reis door heel Thailand. Van de dichtbevolkte straten vol eetstalletjes in Bangkok tot aan de uitgestrekte stranden in het zuiden van Thailand
... lees verder © Carrera Culinair. Beeld: Simone van den Berg