Geroosterde tomatensoep

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 16 waarderingen

Bevat per portie

155 kcal
4 g eiwit
7 g vet
21 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 grote ui, gehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1-2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 900 g tomaten, in stukken
  • 1 rode paprika, in stukken
  • 4 wortels, in stukken
  • 600 ml groentebouillon
  • knapperig brood, om erbij te serveren

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Schep de ui, olie, knoflook, tomaten, paprika en wortels goed door elkaar in een grote braadslede. Breng op smaak met ruim zout en versgemalen peper en rooster de groenten 40 minuten.

Schenk de bouillon erover en roer. Schraap over de bodem van de braadslede om de aanbaksels los te maken.

Doe over in een keukenmachine en draai tot een glad mengsel. Warm zachtjes weer op in een pan.

Voeg zout en peper naar smaak toe en serveer met geroosterd knapperig brood.

Extra benodigd

Keukenmachine

Kookboek

Het recept 'Geroosterde tomatensoep' is afkomstig uit het kookboek...

Lekker & licht

Goede, gezonde recepten die overheerlijk smaken: 'Lekker & licht' staat er vol mee. 101 heerlijke voorgerechten, hoofdgerechten en desserts die je helpen fit te

... lees verder

© Uitgeverij Terra. Beeld: mythja | Shutterstock.com

Tomatensoep tips

Reacties op dit recept

  • A3anne Erg lekker, ik heb het zonder de bouillon toe te voegen in de diepvries gezet voor later. Ik heb de wortel vervangen door 2 stengels bleekselderij.
  • Inge Erg lekker en door de wortels ook lekker zoet. Ik had geen paprika in huis en heb toen de groente bestrooid met paprikapoeder. Ook heb ik wat tijm en een paar takjes rozemarijn toegevoegd. Vond het wel een dikke soep. Ik heb wat meer bouillion gebruikt.
  • Nelleke Ik had tomaten, 2,5 kg in de aanbieding gekocht en zocht een recept. Nou dat is gelukt en het recept blijft in m’n kookboek. Ik heb afwijkend aan het recept veel meer tijd genomen om de tomaten en andere groenten te bakken in de oven. De soep had een intense heerlijke smaak. Een blijvertje dus?