Geroosterde tomatensoep
- 4 personen
- 50 min
- waardering 7,7
- Voorgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
bevat per portie
- 155 kcal
- 4 g eiwit
- 7 g vet
- 21 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 grote ui, gehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1-2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 900 g tomaten, in stukken
- 1 rode paprika, in stukken
- 4 wortels, in stukken
- 600 ml groentebouillon
- knapperig brood, om erbij te serveren
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schep de ui, olie, knoflook, tomaten, paprika en wortels goed door elkaar in een grote braadslede. Breng op smaak met ruim zout en versgemalen peper en rooster de groenten 40 minuten.
Schenk de bouillon erover en roer. Schraap over de bodem van de braadslede om de aanbaksels los te maken.
Doe over in een keukenmachine en draai tot een glad mengsel. Warm zachtjes weer op in een pan.
Voeg zout en peper naar smaak toe en serveer met geroosterd knapperig brood.
Extra benodigd
Keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Geroosterde tomatensoep' is afkomstig uit het kookboek...
Lekker & licht
diverse auteurs
Goede, gezonde recepten die overheerlijk smaken: 'Lekker & licht' staat er vol mee. 101 heerlijke voorgerechten, hoofdgerechten en desserts die je helpen fit te... lees verder
© Uitgeverij Terra. Beeld: mythja | Shutterstock.com