Rijke tomatensoep met pesto

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,6
  • Voorgerecht
  • Italiaans
  • Gevogelte

bevat per portie

  • 213 kcal
  • 8 g eiwit
  • 14 g vet
  • 13 g koolhydraten

Ingrediënten

  • klontje boter of 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 5 zachte zongedroogde tomaten in olie, grof gehakt
  • 1,2 kg pruimtomaten (blik)
  • 500 ml kippen- of groentebouillon
  • 1 theelepel suiker, of naar smaak
  • 125 ml zure room
  • basilicumpesto, voor de garnering
  • basilicumblaadjes, voor de garnering (eventueel)

Bereiden

Verhit de boter of olijfolie in een grote pan en fruit de knoflook op een laag vuur in een paar minuten zacht.

Voeg de zongedroogde tomaten, tomaten, bouillon, suiker en peper en zout toe. Breng de soep tegen de kook aan en laat 10 minuten pruttelen tot de tomaten uit elkaar vallen.

Pureer de soep en de helft van de zure room met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper, voeg eventueel een beetje suiker toe.

Serveer de soep in kommen met een eetlepel pesto, een beetje zure room en eventueel een paar blaadjes basilicum.

Extra benodigd

Staafmixer

Kookboek

Het recept 'Rijke tomatensoep met pesto' is afkomstig uit het kookboek...

Budgetgerechten

diverse auteurs

Lekker hoeft niet duur te zijn. Dit kookboek staat vol met recepten die dat bewijzen: koken met kliekjes, 'zuinige soepen', voordelige familiemaaltijden en lunches... lees verder

© Uitgeverij Terra. Beeld: Anna Pustynnikova | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (25 stemmen)

Tomatensoep recept tips

Reacties op dit recept

  • sylviaSuper makkelijk, super lekker en de kinderen vinden het ook top!

    reageren

  • LouiseGeweldig!

    reageren