Geurige tomatensoep met bleekselderij en verse kruiden
- 4 personen
- 50 min
- waardering 8,1
- Voorgerecht
- Italiaans
- Vlees
Ingrediënten
- 4 eetlepels olijfolie
- 50 g ontbijtspek of pancetta, in blokjes
- 1 ui, grof gesneden
- 1 wortel, grof gesneden
- 1 stengel bleekselderij, grof gesneden
- 3 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1 gedroogd chilipepertje
- 3 blikken gepelde tomaten (inhoud 400 g)
- blaadje laurier
- paar takjes tijm
- takje rozemarijn
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- paar takjes basilicum
- 4 eetlepels grof geraspte parmezaan
Bereiden
Verwarm de olie en bak hierin de spekblokjes krokant. Voeg ui, wortel, bleekselderij, knoflook en het verkruimelde pepertje toe. Bak nog 3-4 minuten tot de groenten zacht zijn.
Voeg de inhoud van de blikken tomaat, 500 ml water en de bij elkaar gebonden kruiden toe. Breng het vocht aan de kook, draai het vuur laag en laat nog 30 minuten zachtjes koken.
Verwijder de kruiden, pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine. Breng op smaak met zout, peper en balsamicoazijn. Garneer met basilicum en parmezaan.
Extra benodigd
Staafmixer of keukenmachine
Tip
Vries een restje soep in. Het kan dienen als snelle pastasaus: laat de soep tot de helft inkoken en meng er rundergehakt door.
Kookboek
Het recept 'Geurige tomatensoep met bleekselderij en verse kruiden' is afkomstig uit het kookboek...
Margriet Vier-Jaargetijden-Kookboek
diverse auteurs
In het 'Margriet Vier-Jaargetijden-Kookboek' vindt u per seizoen de groenten die dan vers van het land komen. Bij elke groente (acht per seizoen) staan drie recepten... lees verder
© Van Dishoeck