Tomatensoep van ovengeroosterde tomaten
6 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 1 kg geurige tomaten, gehalveerd
- 1½ eetlepel oregano, fijngehakt
- 1½ eetlepel basilicum, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
- 1 theelepel suiker
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 liter groentebouillon
- yoghurt of room (optioneel)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 120 °C.
Leg de tomaten, snijkant boven, op een bakplaat. Strooi de kruiden, knoflook en suiker erover, besprenkel met de olijfolie en rooster ca. 45 minuten in de oven.
Breng de bouillon aan de kook en roer de tomaten, inclusief bakvocht, erdoor. Laat 30 minuten op laag vuur doorkoken.
Pureer de tomatensoep met een staafmixer en giet indien gewenst door een zeef. Serveer naar smaak met een scheutje yoghurt of room.
Extra benodigd
Staafmixer
Kookboek
Het recept 'Tomatensoep van ovengeroosterde tomaten' is afkomstig uit het kookboek...
Tomaat
Thea Spierings
Dit oogstrelende boekje geeft je 40 nieuwe en inspirerende ideeën om tomaten te gebruiken. Geniet het hele jaar van tomaten, van zomerse salades tot hartverwarmende... lees verder
© Caplan BooksTomatensoep tips
Reacties op dit recept
- Koos 120 graden. Dat lijkt mij een typefout. 220 graden misschien, anders komt er van dat roosteren niets terecht. Groet, Koos
- Yvon De tomaten gaan in de oven en niet onder de gril. De tomaten worden lekker zacht en kunnen later goed gepureerd worden. Ik vond de soep erg lekker.
-
Elsje
En wanneer voeg je de olijfolie toe die in het ingrediënten lijstje staat?
- Eric Olijfolie toevoegen in stap 1.