Tomatensoep van ovengeroosterde tomaten

  • 6 personen
  • 85 min
  • waardering 7,8
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 kg geurige tomaten, gehalveerd
  • 1½ eetlepel oregano, fijngehakt
  • 1½ eetlepel basilicum, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 liter groentebouillon
  • yoghurt of room (optioneel)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 120 °C.

Leg de tomaten, snijkant boven, op een bakplaat. Strooi de kruiden, knoflook en suiker erover, besprenkel met de olijfolie en rooster ca. 45 minuten in de oven.

Breng de bouillon aan de kook en roer de tomaten, inclusief bakvocht, erdoor. Laat 30 minuten op laag vuur doorkoken.

Pureer de tomatensoep met een staafmixer en giet indien gewenst door een zeef. Serveer naar smaak met een scheutje yoghurt of room.

Extra benodigd

Staafmixer

Kookboek

Het recept 'Tomatensoep van ovengeroosterde tomaten' is afkomstig uit het kookboek...

Tomaat

Thea Spierings

Dit oogstrelende boekje geeft je 40 nieuwe en inspirerende ideeën om tomaten te gebruiken. Geniet het hele jaar van tomaten, van zomerse salades tot hartverwarmende... lees verder

© Caplan Books

Waardeer dit recept (16 stemmen)

Tomatensoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Koos120 graden. Dat lijkt mij een typefout. 220 graden misschien, anders komt er van dat roosteren niets terecht. Groet, Koos

    reageren

  • YvonDe tomaten gaan in de oven en niet onder de gril. De tomaten worden lekker zacht en kunnen later goed gepureerd worden. Ik vond de soep erg lekker.

    reageren

  • ElsjeEn wanneer voeg je de olijfolie toe die in het ingrediënten lijstje staat?

    • EricOlijfolie toevoegen in stap 1.

    reageren