Uiensoep en croûte van Seppe Nobels
- 4 personen
- 45 min
- waardering 7,5
- Voorgerecht
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook, geperst
- 4 uien, gesnipperd
- 4 takjes tijm, gerist
- 1 liter groentebouillon
- 4 plakjes bladerdeeg
- 1 eidooier, losgeklopt
- enkele groene blaadjes (bijvoorbeeld winterpostelein)
- vers geraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Doe de olie in een ruime pan. Stoof hierin de knoflook, ui en de helft van de tijm totdat de ui lichtbruin is. Doe de bouillon erbij. Laat 15 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer en laat goed afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de afgekoelde uiensoep in kleine ovenbestendige soepkommen. Snijd uit de plakjes bladerdeeg rondjes, die iets groter zijn dan de soepkommen. Leg de bladerdeegrondjes over de kommen en druk de randen aan. Bestrijk met de eidooier en strooi er wat tijm over. Zet de kommen 8 minuten in de oven totdat het bladerdeeg goudgeel is.
Snijd de deegdekseltjes eraf en leg die naast de kommen. Leg daarop wat groene blaadjes (bijvoorbeeld winterpostelein) en bestrooi met wat Parmezaanse kaas.
Extra benodigd
Staafmixer
Kookboek
Het recept 'Uiensoep en croûte van Seppe Nobels' is afkomstig uit het kookboek...
Joie de Vivre
Sacha de Boer & Babs Assink
Voor 'Joie de Vivre' vroegen Sacha de Boer, Babs Assink en Janine Smits tien topchefs om op basis van recepten uit een klassiek Frans kookboek uit 1873 ieder twee originele en moderne menu's te ontwikkelen. De 60 overheerlijke gerechten die zo... lees verder
© Uitgeverij Terra. Beeld: Sacha de Boer