Uiensoep van rode uien met gruyèrebroodjes
bereiden
Ingrediënten
- flinke klont roomboter
- 4-5 grote rode uien, gesnipperd of in ringen
- 150 ml witte wijn
- 1½ liter groentebouillon
- 8 sneetjes stokbrood
- 50-75 g geraspte gruyère
Bereiden
Verwarm de boter in een pan met dikke bodem en fruit de uien zachtjes - ze mogen niet bruin kleuren maar moeten wel zacht worden. Blus af met de wijn en voeg de bouillon toe. Breng de soep aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep 10-15 minuten zachtjes doorkoken. Proef de soep en voeg eventueel nog zout en peper toe.
Verwarm intussen de ovengrill voor. Schep de soep in 4 vuurvaste soepkommen. Leg in elke kom 2 sneetjes stokbrood en verdeel er de gruyère over. Schuif de soepkommen op een bakplaat kort onder de grill tot de kaas gesmolten en goudbruin is. Lekker met nog wat extra stokbrood.
Tips
Houd je van een meer gebonden soep, fruit dan met de uien 1 eetlepel bloem mee. Wel even goed laten meebakken, anders smaakt je soep naar bloem en niet naar ui.
Als je geen vuurvaste soepkommen hebt, maak dan gewoon gruyèrebroodjes op de bakplaat onder de grill en leg die in de soep.
Kookboek
Het recept 'Uiensoep van rode uien met gruyèrebroodjes' is afkomstig uit het kookboek...
Hoge hakken lekker vega
Tal Maes & Petra de Hamer
Een lekkere maaltijd maken zonder vlees of vis is - als je dat niet dagelijks doet - best lastig. Daarom staat dit boek vol recepten die snel klaar zijn. Voor makkelijke... lees verder
© Mo'MediaUiensoep tips
Reacties op dit recept
- Marcel Wat een leuk recept, komt goed van pas, kan ik de rode ui eens opmaken. :)