Waterkerssoep met krabtoastjes

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,5
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • klontje boter
  • 1 ui, grof gesneden
  • 1 middelgrote aardappel, in blokjes
  • 850 ml kippenbouillon
  • 400 g waterkers, afgespoeld
  • wat ongezoete amandelmelk of water, indien nodig
  • zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper
  • kant-en-klare verse krabsalade, om erbij te serveren
  • crackertjes met pompoenpitten, om erbij te serveren

Bereiden

Smelt de boter in een grote soeppan. Voeg de ui toe en bak zachtjes, al roerend, in enkele minuten zacht. Voeg de aardappel toe en bak nog enkele minuten. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Draai het vuur omlaag en kook ongeveer 15 minuten tot de aardappel gaar is.

Haal intussen het waterkersblad van de steeltjes en zet apart. Voeg de steeltjes na 10 minuten kooktijd toe aan de bouillon zodat ze net slap worden.

Haal de soep van het vuur en doe het waterkersblad erbij. Maal in de blender tot een gladde soep. Breng op smaak met zeezoutvlokken en peper. Je kunt de soep naar wens iets verdunnen met amandelmelk of water. Serveer met krabsalade op crackertjes.

Extra benodigd

Blender

Tip

Onze tip is om het waterkersblad van de steeltjes te scheiden, zodat je de steeltjes licht kunt koken en het blad vlak voor het blenden rauw kunt toevoegen. Dit is de moeite waard voor een intense waterkerssmaak en een ongelofelijk mooie groene kleur.

Kookboek

Het recept 'Waterkerssoep met krabtoastjes' is afkomstig uit het kookboek...

Hemelse soepen

Nicole Pisani & Kate Adams

Deze soepen hebben stuk voor stuk iets hemels. Ze geven troost op een regenachtige dag, maken je gulzig omdat ze zo lekker zijn of geven je een goed... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Waterkerssoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!