Witlofsoep recepten
-
tip Witlofsoep
Vlees, 35 min 8,0
-
tip Witlofsoep met gedroogde ham
Vlees, 45 min 7,4
-
Romige witlofsoep met ham
Vlees, 15 min 7,5
-
Witlofsoep met aardpeerchips
Vegetarisch, 35 min 7,5
-
Witlofsoep met croutons
Gevogelte, 35 min 7,7
-
Witlofsoep met geuze en hamsnippers
Gevogelte, 60 min 8,4
-
Witlofsoep met maïs
Vegetarisch, 25 min 7,5
-
Witlofsoep uit België
Vegetarisch, 30 min 8,3
Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.
Witlofsoep
Breng 1 liter vleesbouillon aan de kook. Was 200 g witlof en 100 g preiwit en snijd ze in fijne reepjes. Snijd 100 g ham in kleine blokjes. Voeg de groenten toe aan de bouillon en laat 20 minuten koken. Voeg 50 nl halfvolle melk toe en breng op smaak met nootmuskaat en peper en zout. Voeg de blokjes gesneden ham toe en laat nog even doorwarmen. Werk de witlofsoep af met 1 eetlepel fijngehakte peterselie.
Romige witlofsoep met spekreepjes
Fruit 1 gesnipperde ui en 500 g in reepjes gesneden witlof in 50 g boter tot alles glazig is. Voeg 2 in blokjes gesneden aardappelen toe en fruit een paar minuten mee. Blus af met 200 ml droge witte wijn, voeg 1 liter kippenbouillon en 1 laurierblaadje toe en laat de soep met het deksel op de pan op zacht vuur 40 minuten pruttelen. Verwijder het laurierblaadje en pureer de soep met een staafmixer. Meng in een kommetje 3 eidooiers met 200 ml room en giet het mengsel langzaam bij de hete soep. Roer goed en laat de soep niet meer koken. Breng de soep op smaak met peper en zout. Garneer de witlofsoep met uitgebakken spekreepjes en versgehakte bieslook.
[ Beeld: AS Food studio | Shutterstock.com ]