Snelle koude wortelsoep met kokosmelk
- 6 personen
- 45 min
- waardering 7,5
- Voorgerecht
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- ½ theelepel gemalen koriander
- ½ theelepel gemalen komijn
- ½ theelepel kaneelpoeder
- 1 kg wortels, in plakjes
- 2 bosuitjes, in stukjes
- 1 blikje kokosmelk
Bereiden
Doe 1 liter water in een pan en voeg wat zout, de koriander, komijn en kaneel toe. Breng aan de kook. Voeg de wortels toe en kook ze in ca. 30 minuten op matig vuur gaar. Zet weg.
Schep de stukjes ui door de wortelsoep. Roer er de kokosmelk door. Pureer de soep met een staafmixer. Proef de soep en breng hem zo nodig verder op smaak met zout en peper.
Laat de soep minstens 1 uur afkoelen. Zet de soep daarna minstens 3 uur in de koelkast. Serveer de soep door en door koud.
Extra benodigd
Staafmixer
Kookboek
Het recept 'Snelle koude wortelsoep met kokosmelk' is afkomstig uit het kookboek...
Gazpachos, koude soepjes, hartig en zoet
Anne-Catherine Bley
Maak kennis met het originele recept voor Andalusische gazpacho en daarvan afgeleide recepten zoals groene gazpacho en gazpacho met amandelen. Maar er zijn... lees verder
© Good Cook