Wortelsoep met amandelen
- 2 personen
- 15 min
- waardering 7,5
- Voorgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
bevat per portie
- 345 kcal
- 17 g eiwit
- 24 g vet
- 15 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 eetlepel olie
- 200 g bospeen of winterwortel, in kleine stukjes
- 1 sjalotje, gesnipperd
- ½ theelepel chilipoeder
- 350 ml melk
- 1 kruidenbouillontablet
- 2 eetlepels geschaafde amandelen
- 100 g volvette smeerkaas
- 2 takjes peterselie, fijngeknipt
Bereiden
Verhit de olie in een pan en fruit de wortel en sjalot al omscheppend even aan. Strooi het chilipoeder erover. Voeg de melk en het kruidenbouillontablet toe en kook de wortel in ca. 5 minuten gaar.
Rooster intussen de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de smeerkaas toe en laat deze al roerende smelten. Schep de wortelsoep in twee diepe borden en strooi de amandelen en de peterselie erover.
Extra benodigd
Staafmixer
Bron
Het recept 'Wortelsoep met amandelen' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Yulia Davidovich | Shutterstock.com