Wortelsoep met koriander
bereiden
Ingrediënten
- 500 g bospeen of winterwortel, in stukken
- 1 ui, fijngesnipperd
- stukje verse gemberwortel, geraspt
- 1 liter kippenbouillon (tablet)
- 125 ml crème fraîche (light)
- 15 g verse koriander, fijngehakt
Bereiden
Stoom de wortel met de ui, gemberwortel en 200 ml kippenbouillon in de dichte stoomovenschaal in ca. 25 minuten op 100 °C.
Doe het mengsel over in een kookpan en giet de rest van de bouillon erbij.
Pureer de groenten met de staafmixer en breng de soep aan de kook.
Breng de soep eventueel op smaak met zout en peper.
Schenk de soep in koppen of borden, roer de crème fraîche erdoor en garneer met koriander. Lekker met Indiaas naanbrood.
Extra benodigd
Stoomoven, staafmixer
Zo kan het ook
In de braadpan: fruit eerst het uitje in boter of olie, voeg daarna de wortel met de gember toe en bak alles enkele minuten. Giet er dan de bouillon bij en ga verder te werk zoals hierboven beschreven.
Kookboek
Het recept 'Wortelsoep met koriander' is afkomstig uit het kookboek...
Koken met stoom
Hélène Matze
'Koken met stoom' bevat ruim honderd tongstrelende gerechten en tips, waaruit de veelzijdigheid van stomen blijkt. Dankzij alle handige tips, wetenswaardig... lees verder
© Caplan Books