Lamstajine met dadels en amandelen uit de slow cooker
bereiden
Ingrediënten
- 1 lamsbout van ca. 1,8 kg, overtollig vet verwijderd, in grote stukken gesneden
- 4 teentjes knoflook, grof gehakt
- 4 grote uien, grof gehakt
- 100 g verse gember, geraspt
- 200 g hele amandelen
- 200 g dadels
- 100 g vloeibare honing
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 2 bosjes verse koriander, steeltjes en blad grof gehakt
Bereiden
Doe het lamsvlees, de knoflook, uien, gember, amandelen, dadels, honing en het kaneelpoeder in de pot van de slow cooker. Breng op smaak met zout en peper en schep alles goed om. Leg het deksel op de cooker en laat 6 uur stoven op lage temperatuur, waarbij je af en toe omschept.
Strooi er wanneer het vlees botergaar is de gehakte koriander over. Serveer direct uit de cooker en geef er couscous bij.
Extra benodigd
Slow cooker
Variatietip
Verander deze tajine naar wens door bijvoorbeeld de dadels en amandelen te vervangen door gedroogde abrikozen, vijgen, enzovoort.
Kookboek
Het recept 'Lamstajine met dadels en amandelen uit de slow cooker' is afkomstig uit het kookboek...
Topgerechten uit de slow cooker
Jean-Francois Mallet
Wie van heerlijk lang gestoofde gerechten houdt, kan niet meer zonder slow cooker. Die stooft heel langzaam voor jou verwarmende schotels, smeltend zacht vlees... lees verder
© Good Cook