Langzaam gestoofde lamstajine
bereiden
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 450 g lamsvlees, in dobbelsteentjes gesneden
- 1 grote ui, fijngehakt
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel gember
- 1 theelepel paprikapoeder
- ¼ theelepel cayennepeper
- ¼ theelepel fijngestampte saffraandraadjes
- 350 ml groentebouillon
- 400 g gehakte tomaten in blik
- ½ eetlepel heldere honing
- 16 dadels, ontpit en in vieren gesneden
- 400 g kikkererwten in blik, uitgelekt en gespoeld
- 1 handvol verse koriander, grof gehakt
Bereiden
Verwarm de olijfolie in een brede, diepe sauspan. Leg het lamsvlees erin, kruid met wat zeezout en zwarte peper en bak tot het aangebraden is. Haal het vlees uit de pan en zet opzij.
Doe de ui in de sauspan en sauteer ongeveer 5 minuten, tot hij doorschijnend en zacht is. Meng er kaneel, gember, paprika, cayennepeper en saffraan onder. Gooi er een scheut water bij als het mengsel te droog wordt.
Doe het lamsvlees opnieuw in de pan en meng flink met de kruidenmix. Voeg de groentebouillon, tomaten, honing, dadels en kikkererwten toe. Breng aan de kook. Dek af en laat 1½-2 uur op een laag vuurtje sudderen, af en toe roeren, tot het lamsvlees helemaal zacht is. Als het begint uit te drogen, giet je er gewoon wat water of bouillon bij.
Schep er de koriander door en serveer.
Kookboek
Het recept 'Langzaam gestoofde lamstajine' is afkomstig uit het kookboek...
Wat je zeker moet (w)eten
Glen Matten
Dit boek biedt, ingedeeld van ontbijt tot en met toetjes, 100 dingen die je zeker moet eten, met recepten. Gezond eten was nog nooit zo gemakkelijk, én lekker!... lees verder
© Kosmos Uitgevers