Tajine van lamsvlees met aardappelen en artisjok
bereiden
Ingrediënten
- 1,2 kg lamsvlees (schouder of bout), in flinke blokjes
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 theelepel komijnzaadjes
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 uien, fijngehakt
- 50 g zwarte olijven, ontpit
- 1 onbespoten citroen, in 8 partjes en ontpit
- 1 tuinkruidenbouillonblokje, verkruimeld
- 3 eetlepels vloeibare honing
- 6 middelgrote, nieuwe aardappelen, in de lengte gehalveerd
- 2 courgettes, in dikke schijfjes
- 6 artisjokharten
- 6 zongedroogde tomaatjes
Bereiden
Leg het lamsvlees in een tajine of gietijzeren stoofpan en strooi de kaneel, komijn, koriander en gember erover. Wrijf het vlees er goed mee in. Voeg de knoflook, uien, olijven, partjes citroen, het verkruimelde bouillonblokje en de honing toe. Bestrooi met peper en zout, schenk er 500 ml water bij en leg de aardappelen en de courgettes op het vlees. Dek af en stoof alles 60 minuten op laag vuur.
Neem na 1 uur het deksel van de pan en leg de artisjokharten en zongedroogde tomaatjes erbij. Voeg indien nodig een beetje water toe. Dek af en stoof alles nog 30 minuten. Serveer de tajine direct.
Tip
Je hebt een grote pan nodig om deze tajine te maken. Gebruik daarom een grote stoofpan of een wok.
Kookboek
Het recept 'Tajine van lamsvlees met aardappelen en artisjok' is afkomstig uit het kookboek...
Tajines & couscous
Laurence du Tilly
Ontdek hoe lekker tajines van vlees, vis en groenten en couscousgerechtens kunnen zijn en welke eindeloze mogelijkheden ze bieden. Met de duidelijke recepten
... lees verder © Inmerc