Gegrilde ananas gemarineerd in rooibosthee
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,4
- Nagerecht
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 100 g (Luikse) stroop
- 1 kop rooibosthee
- 100 g boter
- 2 babyananassen, in schijven van 1 cm dik
- voor het kaasmengsel
- 1 eetlepel ricotta
- 1 eetlepel mascarpone
- 1 eetlepel poedersuiker
- 4 Amarettokoekjes
Voorbereiden
Warm de Luikse stroop op. Blus met rooibosthee. Voeg de boter toe en laat smelten. Laat vervolgens afkoelen.
Marineer de ananasschijven gedurende een paar uur in het stroopmengsel.
Bereiden
Gril de ananas gedurende 5 minuten op een matig hete grill.
Meng de ricotta met de mascarpone, de suiker en de verkruimelde koekjes.
Serveer de ananas met een lepel van het kaasmengsel.
Extra benodigd
Barbecue
Kookboek
Het recept 'Gegrilde ananas gemarineerd in rooibosthee' is afkomstig uit het kookboek...
Basic BBQ
Peter de Clercq
Hoe maak je een perfect barbecuevuur aan? Hoe controleer je de hitte? Welk magisch kruidenmengsel geeft het lekkerste aroma? Hoe maak je echte barbecuesaus... lees verder
© Uitgeverij Lannoo