Appeltjes uit de oven met ricotta en amandelschaafsel
bereiden
Ingrediënten
- 2 appelen
- 200 g ricotta
- 40 g boter
- 3 à 4 lepels honing
- een handvol geschaafde amandelen
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Smeer de ricotta uit over de bodem van een ovenschaal. Smelt de boter en voeg er 3 tot 4 eetlepels honing aan toe. Snijd de appelen in plakken van 1 cm, verwijder het klokhuis en leg de appelplakken op de ricotta. Lepel er een deel van de gesmolten boter met de honing over, strooi er de geschaafde amandelen over en besprenkel met de rest van de zoete boter. Zet 25 minuten in de oven.
Wil je dit als dessert serveren, dan zijn één of twee plakjes appel per persoon voldoende.
Kookboek
Het recept 'Appeltjes uit de oven met ricotta en amandelschaafsel' is afkomstig uit het kookboek...
Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten
Pascale Naessens
Pascale Naessens is de leading lady als het gaat over eenvoudige en gezonde voeding. In haar nieuwe boek focust ze op heerlijke recepten met een minimum aan ingrediënten en werk. Zo bewijst ze eens te meer dat gezonde voeding
... lees verder © Uitgeverij LannooAppel toetjes tips
Reacties op dit recept
- Peggy Ik vond dit een toppertje van formaat zeker nu ik niet meer aan verse vijgen geraak vind ik persoonlijk de appeltjes een goede vervanger. Heb de boter bij de honing gebruikt zodat de appeltjes mooi goudkleurig kleurden. Voor mij verdiende het zeker een negen op tien!