Kaneelappels uit de oven

4 personen
bereiden

waardering 8obv 30 waarderingen

Ingrediënten

  • 4 kleine appels
  • 2 eetlepels rozijnen of gedroogde abrikozen, in stukjes
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel boter
  • 100 ml vanillevla
  • 100 ml (slag)room

Bereiden

Was de appels, boor de klokhuizen eruit en zet ze in een klein ovenschaaltje. Vul de holtes met rozijnen en 2 theelepels kaneel, met bovenop een klontje boter.

Schenk wat water op de bodem en laat de appels in een voorverwarmde oven van ca. 200 °C in ca. 25 minuten gaar worden.

Roer in een schaaltje de kaneel met de vanillevla en de room tot een mooie saus. Geef de saus er apart bij.

Het recept 'Kaneelappels uit de oven' wordt je aangeboden door . Beeld: ArtCookStudio | Shutterstock.com

Appel toetjes tips

Reacties op dit recept

  • Nicole Dat lijkt mij heel lekker - ga ik zeker klaarmaken - groetjes Nicole
  • Jennifer Ik heb de appel met slagroomijs gegeten, het was echt goddelijk.
  • Jackie Wat jammer dat je niet zelf een gele vla maakt. Dat is veel lekkerder en dan weet je tenminste wat erin zit.
  • Willy Die appel in de oven met kaneel en boter en rozijnen is al een oud maar heerlijk recept. Ik weet nog de oven onder de buizenkachel van mijn oma daarin werden die al verwarmd. Het waren altijd goudrenet appels.
  • Marlies Ik doe het altijd in de magnetron. Dan is een minuut of vijf al genoeg. Scheelt een hoop energie. Of ik maak ze in de oven als deze toch al warm is van iets anders. De holtes vul ik met een mengsel van een paar theelepels suiker en idem kaneel. Met roomijs er bij!
    • Marlies Doe ik ook naamgenoot! Oven kost te veel energie. Of met ijs of met vla, allebei heerlijk!
  • puck Inderdaad, een heel oud recept. Mijn moeder maakte het al en wij vonden dit het lekkerste toetje wat er bestond. Ik maak het nu voor mijn kleinkinderen.
  • Hetty Ook heerlijk met kaneelijs!